Kosteloos COVID-19 Welzijn-onderzoek

Hoe meer bedrijven er meedoen met het COVID-19 Welzijn-onderzoek, hoe beter we gaan begrijpen of er een andere manier van samenwerken gaat ontstaan in onze samenleving. Daarom worden er in het onderzoek onder andere vragen gesteld over de thuissituatie en het contact met de familie, maar ook of medewerkers zich zorgen maken en wat er voor wat betreft hun functie in de toekomst verwacht wordt. Medewerkers zullen deze betrokkenheid van de werkgever waarderen, nu zij geïsoleerder hun werkzaamheden verrichten. De verwachting is overigens dat de manier van werken blijvend gaat veranderen. Dat valt onder andere terug te lezen in dit recente artikel van de NOS. Maar of jouw collega’s, en met name collega’s met jonge kinderen, daar ook zo over denken? Daar willen we graag samen achter komen.

Nu de basisscholen weer langzaam aan opengaan kan er vanaf thuiswerkplekken gelukkig met meer focus en concentratie gewerkt worden. Maar welke impact heeft dat op ieders persoonlijke welzijn? Daarom vragen we om jouw deelname en maken wij in een online omgeving duidelijk hoe het met jouw collega’s gaat, zodat je op afstand altijd vinger aan de pols kunt houden en de gevolgen van het thuiswerken begrijpt.

5 welzijnsgebieden worden wekelijks onderzocht

Gedurende een cyclus van 7 weken worden medewerkers elke week uitgenodigd om binnen hooguit één minuut een korte vragenlijst over hun werk en welzijn in te vullen. Inmiddels doen al vele bedrijven met al haar medewerkers mee aan het onderzoek en hopen we binnenkort ook jouw collega’s te mogen verwelkomen. We voeren dit onderzoek kosteloos uit zolang het RIVM aangeeft dat het beter is om thuis te blijven en de ‘anderhalve meter economie’ te omarmen. Dat doen we op de volgende vijf welzijnsgebieden:

  • Lichamelijk, waarin vragen gesteld worden over het fysiek welbevinden.
  • Geestelijk welzijn, wat gaat over psychische en mentale domeinen.
  • Maatschappelijk en sociaal, bijvoorbeeld of het intermenselijk contact gemist wordt en hoe er in de eigen omgeving mee omgegaan wordt.
  • Economisch, waardoor je als werkgever weet welke aanvullende behoeften er zijn van werknemers.
  • De werkverhouding, waarbij onderzocht wordt hoe de werkverhouding is en of er goed gecommuniceerd wordt rondom het coronavirus.

Doe mee en deel!

Zorg ervoor dat medewerkers zich nog meer gewaardeerd en gehoord voelen! Maar doe vooral ook mee zodat je weet of het goed met hen gaat. Schrijf je via deze link in voor het kosteloos Welzijn-onderzoek. Daarnaast wordt delen gewaardeerd om een nog beter beeld van duizenden of tienduizenden thuiswerkers te krijgen.

Doen!

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang updates met inspiratie over klantgericht werken video’s die raken, cases en succesverhalen die bijblijven.